Thread Rating:
  • 0 Vote(s) - 0 Average
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Memory Upgrade - Post Your Results
#1
I tried 1x8 GB Corsair 1333 MHZ - no success

Then I tried 2x4 GB 1333 MHZ Corsair CMSO4GX3M1A1333C9 - success

Then I used the 4G patch: http://www.thecus.com/Downloads/beta/ATOM_RAM_4G.zip

Result: Memory: 8154 MB

It even works on firmware version N7510 V2.03.06.atom and I still have a working console output on my HDMI from the NAS. No graphic interface, only the terminalscreen, but it is working and I have 8GB in total available!!

Regards

Frank
Reply
#2
I tried 1x8 GB Corsair 1333 MHZ - no success

Then I tried 2x4 GB 1333 MHZ Corsair CMSO4GX3M1A1333C9 - success

Then I used the 4G patch: http://www.thecus.com/Downloads/beta/ATOM_RAM_4G.zip

Result: Memory: 8154 MB

It even works on firmware version N7510 V2.03.06.atom and I still have a working console output on my HDMI from the NAS. No graphic interface, only the terminalscreen, but it is working and I have 8GB in total available!!

Regards

Frank
Reply
#3
frankr Wrote:I tried 1x8 GB Corsair 1333 MHZ - no success
Then I tried 2x4 GB 1333 MHZ Corsair CMSO4GX3M1A1333C9 - success
Then I used the 4G patch: http://www.thecus.com/Downloads/beta/ATOM_RAM_4G.zip
Result: Memory: 8154 MB
It even works on firmware version N7510 V2.03.06.atom and I still have a working console output on my HDMI from the NAS. No graphic interface, only the terminalscreen, but it is working and I have 8GB in total available!!
Regards
Frank
Hi Frank,
I didn't understand if ONE CHIP of 8GB (1x8GB) was working or not....
Were you able to use 1x8GB or not ?
Thanks - Yaron.
Reply
#4
frankr Wrote:I tried 1x8 GB Corsair 1333 MHZ - no success
Then I tried 2x4 GB 1333 MHZ Corsair CMSO4GX3M1A1333C9 - success
Then I used the 4G patch: http://www.thecus.com/Downloads/beta/ATOM_RAM_4G.zip
Result: Memory: 8154 MB
It even works on firmware version N7510 V2.03.06.atom and I still have a working console output on my HDMI from the NAS. No graphic interface, only the terminalscreen, but it is working and I have 8GB in total available!!
Regards
Frank
Hi Frank,
I didn't understand if ONE CHIP of 8GB (1x8GB) was working or not....
Were you able to use 1x8GB or not ?
Thanks - Yaron.
Reply
#5
drukman Wrote:Hi Frank,
I didn't understand if ONE CHIP of 8GB (1x8GB) was working or not....
Were you able to use 1x8GB or not ?
Thanks - Yaron.

Hi Yaron,

with one single 8GB chip it is not working.
BUT, I will test it again using a second one, perhaps both channels have to be fit with a ram.

Rgds

Frank
Reply
#6
drukman Wrote:Hi Frank,
I didn't understand if ONE CHIP of 8GB (1x8GB) was working or not....
Were you able to use 1x8GB or not ?
Thanks - Yaron.

Hi Yaron,

with one single 8GB chip it is not working.
BUT, I will test it again using a second one, perhaps both channels have to be fit with a ram.

Rgds

Frank
Reply
#7
frankr Wrote:
drukman Wrote:Hi Frank,
I didn't understand if ONE CHIP of 8GB (1x8GB) was working or not....
Were you able to use 1x8GB or not ?
Thanks - Yaron.
Hi Yaron,
with one single 8GB chip it is not working.
BUT, I will test it again using a second one, perhaps both channels have to be fit with a ram.
Rgds, Frank
I don't think so, but it worth trying.
Please first try 1x8GB in the other slot (both a 1333mhz & 1066mhz if you have it).
Yaron.
Reply
#8
frankr Wrote:
drukman Wrote:Hi Frank,
I didn't understand if ONE CHIP of 8GB (1x8GB) was working or not....
Were you able to use 1x8GB or not ?
Thanks - Yaron.
Hi Yaron,
with one single 8GB chip it is not working.
BUT, I will test it again using a second one, perhaps both channels have to be fit with a ram.
Rgds, Frank
I don't think so, but it worth trying.
Please first try 1x8GB in the other slot (both a 1333mhz & 1066mhz if you have it).
Yaron.
Reply
#9
Hi,

makes upgrading from 2GB to 8GB RAM a noticeable difference? E.g. if about 5 - 6 people access the NAS at the same time?

Cheers,
Chris
Reply
#10
Hi,

makes upgrading from 2GB to 8GB RAM a noticeable difference? E.g. if about 5 - 6 people access the NAS at the same time?

Cheers,
Chris
Reply
#11
I upgraded my N7510 from 2GB to 8GB

2x4 GB 1333 MHZ Corsair CMSO4GX3M1A1333C9

I had to remove the MEM=4G parameter
Via telnet/ssh (or console) :

# mount /dev/sdaaa1 /boot
# vi /boot/boot/grub/menu.lst

So far i have noticed that my PLEX installation seems more responsive when managing and viewing videos.
Ray

N7510
7 x 4TB WD Red WD40EFRX hard Drives
2 x 4GB 1333 MHZ Corsair CMSO4GX3M1A1333C9
Firmware 2.05.06
Modules: Plex, SickRage, Transmission,
Reply
#12
Well I had 8GB but applied the V2.04.01.cdv firmware and back to 3GB. I modified the menu.lst and applied the patch and still only 3GB.
Reply
#13
Well I had 8GB but applied the V2.04.01.cdv firmware and back to 3GB. I modified the menu.lst and applied the patch and still only 3GB.
Reply
#14
Well I never applied any patch just did the edit to the menu.lst

If this is the case then I will not be going to the new firmware. Didn't see anything of note that I absolutely need.
Ray

N7510
7 x 4TB WD Red WD40EFRX hard Drives
2 x 4GB 1333 MHZ Corsair CMSO4GX3M1A1333C9
Firmware 2.05.06
Modules: Plex, SickRage, Transmission,
Reply
#15
Well I never applied any patch just did the edit to the menu.lst

If this is the case then I will not be going to the new firmware. Didn't see anything of note that I absolutely need.
Ray

N7510
7 x 4TB WD Red WD40EFRX hard Drives
2 x 4GB 1333 MHZ Corsair CMSO4GX3M1A1333C9
Firmware 2.05.06
Modules: Plex, SickRage, Transmission,
Reply


Possibly Related Threads...
Thread Author Replies Views Last Post
  Memory Upgrade - Post Your Results frankr 3 1,688 10-14-2012, 02:49 PM
Last Post: drukman
  Memory Upgrade - Post Your Results 0 979 Less than 1 minute ago
Last Post:
  Memory Upgrade - Post Your Results 0 4,528 Less than 1 minute ago
Last Post:

Forum Jump:


Users browsing this thread: 1 Guest(s)